Plåtstudenten Axel trivs med praktik och distansundervisning

30 april 2020

Covid 19 corona plåtslageri plåtslagare APL

Inget ont som inte har något gott med sig. Vi har intervjuat Axel Nilsson, elev på Wendesgymnasiet i Kristianstad hur situationen med Covid-19 har påverkat honom. Trots de negativa aspekterna som Covid-19 fört med sig så lyfter Axel Nilsson att distansutbildningen kan bidra till en positiv utveckling. Han hoppas på att se mer distansundervisningen i skolorna även efter Covid-19.

Hur har Covid-19 påverkat dig i din utbildning? 

Jag är ute på praktik 3 dagar i veckan och har distansundervisning (teori) måndagar och fredagar. Jag tycker att de har löst situationen väldigt bra och upplever inte att Covid-19 har påverkat mig så mycket tack vare denna lösning.

Kan du nämna en positiv sak som Covid-19 har medfört?

Distansundervisning ser jag som en positiv aspekt. Jag har alltid velat prova att ha det då jag sett att det förekommer i många andra länder redan. Distansundervisningen vi har just nu fungerar bra och jag tror att det är en fördel för många elever. Många bor långt från skolan Tack vare den teknik vi har idag tror jag även att det skulle fungera att ha fortsätt distansundervisning till en viss grad, även efter Covid-19.

Kan du nämna en negativ sak som Covid-19 har medfört?

Det negativa med den här situationen tycker jag är ekonomin. Just nu är våran bransch rätt stabil men jag är orolig att byggbranschen får ett bakslag i höst. Vi bygger klart de projekten vi har just nu men det står lite stilla med inkommande jobb. Vi får inte in så många nya projekt som vi brukar. Efter examen är tanken att jag ska fortsätta arbeta på PB Plåt där jag just nu gör min APL (arbetsplatsförlagt lärande).

Vad hoppas du ska hända nu?

Jag hoppas att vi kommer kunna få gå tillbaka till skolan och avsluta våran utbildning på riktigt med ett ordentligt studentfirande innan vi börjar nästa kapitel i våra liv.

 

Foto: Serny Pernebjer

Fler nyheter

Premiär!

Nu har vi gjort en film om vår fantastiska branschskola! Nyligen firade vi att Branschskolan fyllde 30 så det blir perfekt timing med en liten film som kan visa upp vår verksamhet. Förhoppningen är att den ska kunna användas både för att informera potentiella elever men även skolor, politiker och andra relevanta målgrupper. Vill du […]

30 maj 2023 Läs mer

Skolminister Lotta Edholm (L) besöker Branschskolan

Onsdagen den 15 mars besökte skolminister Lotta Edholm (L), departementssekreterare Jan Schierbeck och ledamot i kommunfullmäktige i Katrineholm Ewa Callhammar (L) Plåt & Ventbyråns Branschskola i Katrineholm. Fokus för dagen var att diskutera den akuta kompetensbristen som råder inom plåt- och ventbranschen samt hur branschskolans roll behöver stärkas för att få fler att utbilda sig till yrkena. Under de […]

21 mars 2023 Läs mer

30-årsmingel för Branschskolan

Då och nu möttes i ett mingel med tårta, snittar och bubbel för att fira att Plåt & Ventbyråns Branschskola fyllt 30 år. Den 9 mars, direkt efter prisutdelningen i SM för unga plåtslagare tog firandet av Plåt & Ventbyråns Branschskola vid. Det bjöds på tårta, snittar och bubbel samt tal från Plåt & Ventbyråns […]

10 mars 2023 Läs mer