Plåtstudenten Axel trivs med praktik och distansundervisning

30 april 2020

Covid 19 corona plåtslageri plåtslagare APL

Inget ont som inte har något gott med sig. Vi har intervjuat Axel Nilsson, elev på Wendesgymnasiet i Kristianstad hur situationen med Covid-19 har påverkat honom. Trots de negativa aspekterna som Covid-19 fört med sig så lyfter Axel Nilsson att distansutbildningen kan bidra till en positiv utveckling. Han hoppas på att se mer distansundervisningen i skolorna även efter Covid-19.

Hur har Covid-19 påverkat dig i din utbildning? 

Jag är ute på praktik 3 dagar i veckan och har distansundervisning (teori) måndagar och fredagar. Jag tycker att de har löst situationen väldigt bra och upplever inte att Covid-19 har påverkat mig så mycket tack vare denna lösning.

Kan du nämna en positiv sak som Covid-19 har medfört?

Distansundervisning ser jag som en positiv aspekt. Jag har alltid velat prova att ha det då jag sett att det förekommer i många andra länder redan. Distansundervisningen vi har just nu fungerar bra och jag tror att det är en fördel för många elever. Många bor långt från skolan Tack vare den teknik vi har idag tror jag även att det skulle fungera att ha fortsätt distansundervisning till en viss grad, även efter Covid-19.

Kan du nämna en negativ sak som Covid-19 har medfört?

Det negativa med den här situationen tycker jag är ekonomin. Just nu är våran bransch rätt stabil men jag är orolig att byggbranschen får ett bakslag i höst. Vi bygger klart de projekten vi har just nu men det står lite stilla med inkommande jobb. Vi får inte in så många nya projekt som vi brukar. Efter examen är tanken att jag ska fortsätta arbeta på PB Plåt där jag just nu gör min APL (arbetsplatsförlagt lärande).

Vad hoppas du ska hända nu?

Jag hoppas att vi kommer kunna få gå tillbaka till skolan och avsluta våran utbildning på riktigt med ett ordentligt studentfirande innan vi börjar nästa kapitel i våra liv.

 

Foto: Serny Pernebjer

Fler nyheter

Plåt & Ventbyråns Branschskola 30 år

I plåt – och ventbranschen har Katrineholm spelat en central roll i hela 30 års tid. Anledningen stavas branschskola. Plåt & Ventbyråns Branschskola har bjudit på en spännande utvecklingsresa från att endast utbilda inför yrkesexamen till att vara delaktiga i gymnasieplanen och vara hela Sveriges goda exempel på branschskola.  Att säkra kvaliteten på utbildningen inom byggnadsplåt och […]

15 december 2022 Läs mer

PVF Yrke & Utbildning satsar på nytt namn och logga

PVF Yrke & Utbildning byter namn till Plåt & Ventbyrån och lanserar en ny grafisk profil samt logga. Även PVF Teknikcentrum byter namn till Plåt & Ventbyråns Branschskola. De nya namnen och den nya grafiska profilen kommer synliggöra plåtslagar- och ventilationsyrket mer och få yrkena att uppfattas som mer moderna. Målet är att skapa en […]

27 juni 2022 Läs mer

Möt Madelen, Branschskolans nya plåtlärare

Madelen Toresson föddes in i plåtslagaryrket och stortrivdes både i verkstaden och på taken. Men nyligen packade hon väskan och flyttade från Strömsund till Katrineholm med ambitionen att inspirera och utbilda ungdomar till fullfjädrade byggnadsplåtslagare. Hur ser din bakgrund som plåtslagare ut?Jag kommer från Östersund och har där jobbat sida vid sida med min pappa […]

31 mars 2022 Läs mer