Plåtstudenten Axel trivs med praktik och distansundervisning

30 april 2020

Covid 19 corona plåtslageri plåtslagare APL

Inget ont som inte har något gott med sig. Vi har intervjuat Axel Nilsson, elev på Wendesgymnasiet i Kristianstad hur situationen med Covid-19 har påverkat honom. Trots de negativa aspekterna som Covid-19 fört med sig så lyfter Axel Nilsson att distansutbildningen kan bidra till en positiv utveckling. Han hoppas på att se mer distansundervisningen i skolorna även efter Covid-19.

Hur har Covid-19 påverkat dig i din utbildning? 

Jag är ute på praktik 3 dagar i veckan och har distansundervisning (teori) måndagar och fredagar. Jag tycker att de har löst situationen väldigt bra och upplever inte att Covid-19 har påverkat mig så mycket tack vare denna lösning.

Kan du nämna en positiv sak som Covid-19 har medfört?

Distansundervisning ser jag som en positiv aspekt. Jag har alltid velat prova att ha det då jag sett att det förekommer i många andra länder redan. Distansundervisningen vi har just nu fungerar bra och jag tror att det är en fördel för många elever. Många bor långt från skolan Tack vare den teknik vi har idag tror jag även att det skulle fungera att ha fortsätt distansundervisning till en viss grad, även efter Covid-19.

Kan du nämna en negativ sak som Covid-19 har medfört?

Det negativa med den här situationen tycker jag är ekonomin. Just nu är våran bransch rätt stabil men jag är orolig att byggbranschen får ett bakslag i höst. Vi bygger klart de projekten vi har just nu men det står lite stilla med inkommande jobb. Vi får inte in så många nya projekt som vi brukar. Efter examen är tanken att jag ska fortsätta arbeta på PB Plåt där jag just nu gör min APL (arbetsplatsförlagt lärande).

Vad hoppas du ska hända nu?

Jag hoppas att vi kommer kunna få gå tillbaka till skolan och avsluta våran utbildning på riktigt med ett ordentligt studentfirande innan vi börjar nästa kapitel i våra liv.

 

Foto: Serny Pernebjer

Fler nyheter

Yrkes-SM 2024

Yrkes-SM 2024 gick av stapeln i Karlstad i slutet av april, vilket innebar några riktigt intensiva dagar. Inte nog med att SM-finalerna för unga plåtslagare och ventilationsmontörer skulle avgöras under veckan, det erbjöds även flera roliga och mycket uppskattade aktiviteter för besökarna i våra fina montrar. Tillsammans med våra duktiga ambassadörer fick besökarna möjlighet att testa på både ventilations- […]

21 maj 2024 Läs mer

Sveriges bästa unga plåtslagare och ventilationsmontör har utsetts

Efter en tre dagar lång SM-final i har de två vinnarna i SM för unga plåtslagare samt SM unga ventilationsmontörer 2024 utsetts. Sveriges bästa unga plåtslagare 2024 är Anton Sjöqvist från Finnvedens gymnasium i Värnamo. Hans lugn och förmåga att få till det lilla extra i detaljerna var några av framgångsfaktorerna. För Sverigesunga ventilationsmontörer är det andra gången […]

26 april 2024 Läs mer

Tre unga ventilationsmontörer tävlar om SM-guldet enligt hemlig ritning

Finalen i ”SM för unga ventilationsmontörer 2024” närmar sig och nu avslöjas det vilka de tre finalisterna är; Rohullah Rajabi från Karlstad, Albin Eriksson från Uddevalla och Hobbe Ericson från Östersund. Den 23-25 april möts de på Yrkes-SM i Karlstad för att göra upp om den eftertraktade titeln ”Sveriges bästa unga ventilationsmontör 2024”. – Var […]

4 mars 2024 Läs mer