En vecka kvar!

25 september 2020

På fredag den 2 oktober hålls finalen i ”SM för unga plåtslagare 2020” på PVF Teknikcentrum i Katrineholm. Karlstad, Stockholm, Linköping, Uppsala, Hallsberg och Halmstad är representerade med var sin plåtslagare när kampen om guldet ska avgöras. Publiken kan följa tävlingen live via Instagram, Facebook och Youtube.

Covid-19 satte stopp för SM-finalen i våras. Men nu är det äntligen dags att låta Sveriges bästa unga plåtslagare göra upp om medaljerna. Från början var de 153 plåtslagerielever från 24 av landets olika gymnasieskolor. Nu är de 6 bästa kvar och de har väntat på att få visa vad de går för, sedan uttagningen blev klar i februari.

Finalen kommer att genomföras på branschskolan PVF Teknikcentrum i Katrineholm och tävlingsuppdraget kommer att innefatta kundkontakt, måttagning, tillverkning och montering.

Årets finalister i SM för unga plåtslagare 2020 är:
Alexander Stüffe
, Nobelgymnasiet, Karlstad
Jenz Järvå
, Stockholm Byggtekniska Gymnasium, Stockholm
Hadi Barbari
, Uppsala Yrkesgymnasium, Uppsala
Rasmus Eriksson
, Anders Ljungstedts gymnasium, Linköping
Adam Hanlinder
, Kattegattgymnasiet, Halmstad
Oscar Riberg
, Alléskolan, Hallsberg

Följ SM-finalen online!
För att Covid-säkra finalen är det endast de tävlande, deras mentorer, juryn och nödvändiga funktionärer på plats i lokalerna. Men det är fritt fram för alla att följa uppgörelsen framför skärmen. Fem fasta kameror kommer att filma tävlingen från början till slut och sända live på PVF Yrke & Utbildnings Youtubekanal. Dessutom blir det löpande livesändningar med intervjuer och detaljstudier av tävlingsmomenten via Instagram @bliplatslagare och Facebook facebook.com/bliplatslagare.

Finalen påbörjas torsdag den 1 oktober mellan kl 14.00 till 17.00 med kundmöte och förberedelser samt pågår under fredagen den 2 oktober mellan kl 07.30 till 13.30. Prisutdelningen är beräknad till kl 14.30.

Mer information om sändningarna finns på smup.se.

Huvudsponsorer för SM för unga plåtslagare 2020 är Bevego och Plannja.

Fler nyheter

Påskäggsjakt i BIM-huset!

Påskharen har gömt paskägg i BIM-huset. Kan du hitta alla

13 mars 2024 Läs mer

Tre unga ventilationsmontörer tävlar om SM-guldet enligt hemlig ritning

Finalen i ”SM för unga ventilationsmontörer 2024” närmar sig och nu avslöjas det vilka de tre finalisterna är; Rohullah Rajabi från Karlstad, Albin Eriksson från Uddevalla och Hobbe Ericson från Östersund. Den 23-25 april möts de på Yrkes-SM i Karlstad för att göra upp om den eftertraktade titeln ”Sveriges bästa unga ventilationsmontör 2024”. – Var […]

4 mars 2024 Läs mer

Här är 2024 års finalister i ”SM för unga plåtslagare”

Finalen i SM för unga plåtslagare närmar sig med stormsteg. I uttagningstävlingarna deltog 101 plåtslagarelever från 20 olika skolor runtom i Sverige och nu står det klart vilka de sex finalisterna är. I år kommer finalisterna från Göteborg, Karlskrona, Luleå, Uppsala, Visby respektive Värnamo. I april möts de i SM-finalen i Karlstad, där vinnaren av […]

15 februari 2024 Läs mer