Här är de 6 finalisterna i SM för unga plåtslagare 2021

18 februari 2021

SM för unga plåtslagare 2021

SM för unga plåtslagare 2021 är igång och Sveriges bästa unga plåtslagare finns i Hudiksvall, Gävle, Falun, Stockholm och Uppsala. Det stod klart i veckan efter juryns bedömning av uttagningstävlingarnas vinnande bidrag.

I slutet av januari genomfördes uttagningstävlingarna till årets SM-final i plåtslageri. 117 plåtslagarelever från 24 av landets olika gymnasieskolor deltog. Varje skola fick skicka in sitt bästa bidrag till den centrala juryn som nu har utsett de 6 finalisterna.

– Det är kul att se att de tävlande håller samma höga klass som vanligt, trots ett annorlunda år. Det är små marginaler i toppen och vi har ett mycket bra startfält till finalen, konstaterar tävlingsledare Niklas Angelöf, PVF Yrke & Utbildning.

Finalisterna i SM för unga plåtslagare  2021:

Gustav Nilsson, Bromangymnasiet, Hudiksvall
Felix Forsberg, Polhemsskolan, Gävle
Elias Karlsson, Lugnetgymnasiet, Falun
Loke Bodén, Praktiska Gymnasiet, Falun
Abbas Rezai, Stockholms Byggtekniska Gymnasium, Stockholm
Anton Lindvall, Uppsala Yrkesgymnasium Jälla, Uppsala

Läs intervjuer med varje finalist på smup.se.

Final den 14-15 april

SM-finalen kommer att genomföras på branschskolan PVF Teknikcentrum i Katrineholm den 14-15 april. Arrangemanget anpassas efter då rådande Covid-restriktioner och planen är att intresserade ska kunna följa tävlingen live via en digital sändning.

Fler nyheter

Påskäggsjakt i BIM-huset!

Påskharen har gömt paskägg i BIM-huset. Kan du hitta alla

13 mars 2024 Läs mer

Tre unga ventilationsmontörer tävlar om SM-guldet enligt hemlig ritning

Finalen i ”SM för unga ventilationsmontörer 2024” närmar sig och nu avslöjas det vilka de tre finalisterna är; Rohullah Rajabi från Karlstad, Albin Eriksson från Uddevalla och Hobbe Ericson från Östersund. Den 23-25 april möts de på Yrkes-SM i Karlstad för att göra upp om den eftertraktade titeln ”Sveriges bästa unga ventilationsmontör 2024”. – Var […]

4 mars 2024 Läs mer

Här är 2024 års finalister i ”SM för unga plåtslagare”

Finalen i SM för unga plåtslagare närmar sig med stormsteg. I uttagningstävlingarna deltog 101 plåtslagarelever från 20 olika skolor runtom i Sverige och nu står det klart vilka de sex finalisterna är. I år kommer finalisterna från Göteborg, Karlskrona, Luleå, Uppsala, Visby respektive Värnamo. I april möts de i SM-finalen i Karlstad, där vinnaren av […]

15 februari 2024 Läs mer