Instagram – viktigaste kanalen för rekrytering av ungdomar till ventbranschen

30 mars 2021

PVF Yrke & Utbildning har som uppdrag att marknadsföra yrket ventilationsmontör och de olika utbildningsvägarna dit. Fysiska möten så som Yrkes-SM och besök på skolorna har under alla år varit mycket viktiga. Men senaste åren har sociala medier vuxit sig allt starkare och i och med pandemin blivit den viktigaste plattformen för att nå fram till ungdomar.

Enligt den årliga studien ”Svenskarna och Internet” visade 2020 års upplaga att 9 av 10 som är mellan 16–25 år använder Instagram och Snapchat och bland 12–15-åringar är Snapchat den sociala mediekanal som används mest, 86 procent. Därefter följer Instagram (75%) och Tiktok (71%). Om man ser till det dagliga användandet är det Instagram som ökat mest i jämförelse med 2019.

Eftersom Instagram är mer annonseringsvänligt än Snapchat har PVF Yrke & Utbildning valt att just nu göra en satsning på Instagram. Här finns även många av landet Studie- och yrkesvägledare vilka de strävar efter att kunna samarbeta med mer.

– För oss är det viktigt att vara där ungdomarna är. Vi måste vara på deras spelplan och inte förvänta sig att de hittar oss, förklarar Kaveh Nowroozi, projektledare, PVF Yrke & Utbildning. Han berättar också att de förutom Instagram har ögonen på och utvärderar kanalerna Twich, Tiktok och Youtube.

Instagramkontot @bliventmontor är en mix av intressanta fakta om ventilationsmontörsyrket, spännande nyheter om ventilation i tex rymden, roliga klipp om luft och tips om utbildningsvägar samt interaktion via Instagram Stories.

Kaveh berättar att satsningen på Instagram gör sig extra bra nu när det finns en ny och tydlig Ventilationsmontörsutbildning att marknadsföra men också att det tar lite tid att bygga upp ett konto från grunden. Här görs därmed ett upprop till ventilationsbranschen att följa, reposta och tipsa om intressant innehåll.

– Vi vill gärna att Instagramkontot blir en branschangelägenhet, där vi kan dela med oss av bilder från landets ventilationsföretag för att visa det ”riktiga livet som ventilationsmontör” i kombination med allt annat som fascinerar med luft och ventilation, säger Kaveh. 

 

Så här kan du i ventilationsbranschen hjälpa oss att nå ungdomar

  • Följ oss på @bliventmontor, så följer vi er och ser när ni har intressanta inlägg vi kan dela med oss av.
  • Gilla våra inlägg.
  • Kommentera gärna inlägg peppande och uppmuntrande – tänk på att ungdomar i åldrarna 13 – 22 läser.
  • Tipsa ungdomar i din närhet att följa oss.
  • Skicka mail med tips på intressant innehåll till kaveh.nowroozi@pvf.se

 

Instagramkonto för ungdomarTre av våra mest uppmärksammade inlägg

 

Fler nyheter

Tre unga ventilationsmontörer tävlar om SM-guldet enligt hemlig ritning

Finalen i ”SM för unga ventilationsmontörer 2024” närmar sig och nu avslöjas det vilka de tre finalisterna är; Rohullah Rajabi från Karlstad, Albin Eriksson från Uddevalla och Hobbe Ericson från Östersund. Den 23-25 april möts de på Yrkes-SM i Karlstad för att göra upp om den eftertraktade titeln ”Sveriges bästa unga ventilationsmontör 2024”. – Var […]

4 mars 2024 Läs mer

Här är 2024 års finalister i ”SM för unga plåtslagare”

Finalen i SM för unga plåtslagare närmar sig med stormsteg. I uttagningstävlingarna deltog 101 plåtslagarelever från 20 olika skolor runtom i Sverige och nu står det klart vilka de sex finalisterna är. I år kommer finalisterna från Göteborg, Karlskrona, Luleå, Uppsala, Visby respektive Värnamo. I april möts de i SM-finalen i Karlstad, där vinnaren av […]

15 februari 2024 Läs mer

Uttagningstävlingarna till finalen i SM för unga plåtslagare 2024 väcker engagemang 

Uttagningstävlingarna till finalen i ”SM för unga plåtslagare 2024” är över för i år. Liksom tidigare år var många engagerade i den spännande jakten på de sex finalplatserna. I årets uttagningstävlingar deltog 101 plåtslagarelever från 20 olika gymnasieskolor runt om i hela landet. SM-finalen avgörs under Yrkes-SM i Karlstad den 23-25 april. Årets uppgift som […]

2 februari 2024 Läs mer