Här finns vi

18 augusti 2021

Plåt & Ventbyrån har under åren lanserat flera olika plattformar där vi erbjuder information och innehåll om yrkena byggnadsplåtslageri och ventilationsmontör samt om de utbildningsvägar som finns. Nedan listar vi var du kan hitta oss.

 

Instagram

Vi har två olika konton, @Bliplatslagare och @Bliventmontor. Dessa kanaler uppdaterar vi mest frekvent. Här bjuder vi på allt från fördelarna med plåtslageri och ventilation till spännande och otippad information om yrkena. Sitter du på bra innehåll om plåtslageri och ventilation? Då är det bara att mejla oss så kan vi ta upp det i ett av våra inlägg.

 

Facebook

På Facebook finns vi också, för den som inte ännu använder Instagram. På Facebook heter våra sidor Bli plåtslagare och Bli ventilationsmontör. Här är vi något mindre aktiva men vi lovar att den viktigaste informationen även publiceras där.

 

Linkedin

Självklart finns vi också på Linkedin. Här delar vi med oss av vårt arbete och branschaktuella händelser.

 

Youtube

På vår Youtube-kanal hittar du det mesta av vårt rörliga material. Allt från informationsfilmer till finalen av SM för unga plåtslagare 2021.

 

Webben

Vi har fyra olika hemsidor som vi uppdaterar med aktuell information löpande.

Platventbyran.se
En samlingssida för våra två utbildningar ventilationsmontör och byggnadsplåtslagare. Här hittar du nyheter om vår verksamhet, information om utbildningarna till dig som, elev, lärare, syvare, företagare osv samt information och anmälan till yrkesexamen.

Platslagare.nu
Innehåller information om yrket och utbildningen. Vi uppdaterar även löpande med nyheter om branschen.

Vent-montor.nu
Samma upplägg som platslagare.nu. Information om yrket och utbildningen samt branschnyheter.

Smup.se
Smup.se är vår hemsida som helt och håller är dedikerad till SM för unga plåtslagare, den årliga tävlingen för gymnasieelever på byggprogrammet i åk 3 med inriktning byggnadsplåtslageri. Här finner du information om tävlingen och återblickar från tidigare år.

Renluftfrisktliv.se
Ren luft, friskt liv är ett forskningsprojekt som drivits av PVF Yrke & Utbildning och Lunds Tekniska Högskola. På hemsidan finner du information om projektet och senare även resultaten.

 

Plåt & Ventbyråns nyhetsbrev

Fyra gånger per år skickar vi ut vårt nyhetsbrev som vi fyller med aktuella och kommande nyheter som berör våra utbildningar, yrken och vårt arbete. Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Fler nyheter

Yrkesambassadörer stakar ut branschens framtid!

Den 14 september samlades sju unga, engagerade yrkesambassadörer i Stockholm med syftet att utveckla ambassadörsskapet. Flera av dem har medverkat under året som gått och exempelvis besökt skolor, medverkat i filmer och figurerat i sociala medier, medan ett par just har fått sina nya roller. – Det här är ett riktigt bra gäng. De är […]

22 september 2023 Läs mer

Vi är nominerade!

Vi är så glada över att YouTube-kanalen ”Var fick du luft ifrån?” är nominerad till Publishingpriset 2023! Det gäller specifikt avsnittet ”Kan man krypa i ventilationer som på film?”. I serien, vars syfte är att locka fler ungdomar till ventilationsyrket, undersöker youtubern Manfred Erlandsson luftens och ventilationens betydelse för vår överlevnad, hälsa och prestation.  Publishingpriset […]

6 september 2023 Läs mer

Säg hej till våra yrkesambassadörer inom ventilation

Vi jobbar med yrkesambassadörer inom både ventilation- och plåtbranschen som hjälper oss att inspirera och uppmuntra fler ungdomar att välja samma yrke. Här presenterar vi Tobias och Pontus, två grymma ventilationsmontörer som verkligen brinner för sitt jobb. Tobias Svensson Ort: ÖrnsköldsvikFöretag: Teknisk FastighetsserviceÅlder: 28 årÅr i yrket: 5 årFritidsintresse: På fritiden kör han helst snöskoter […]

21 augusti 2023 Läs mer