Här finns vi

18 augusti 2021

Plåt & Ventbyrån har under åren lanserat flera olika plattformar där vi erbjuder information och innehåll om yrkena byggnadsplåtslageri och ventilationsmontör samt om de utbildningsvägar som finns. Nedan listar vi var du kan hitta oss.

 

Instagram

Vi har två olika konton, @Bliplatslagare och @Bliventmontor. Dessa kanaler uppdaterar vi mest frekvent. Här bjuder vi på allt från fördelarna med plåtslageri och ventilation till spännande och otippad information om yrkena. Sitter du på bra innehåll om plåtslageri och ventilation? Då är det bara att mejla oss så kan vi ta upp det i ett av våra inlägg.

 

Facebook

På Facebook finns vi också, för den som inte ännu använder Instagram. På Facebook heter våra sidor Bli plåtslagare och Bli ventilationsmontör. Här är vi något mindre aktiva men vi lovar att den viktigaste informationen även publiceras där.

 

Linkedin

Självklart finns vi också på Linkedin. Här delar vi med oss av vårt arbete och branschaktuella händelser.

 

Youtube

På vår Youtube-kanal hittar du det mesta av vårt rörliga material. Allt från informationsfilmer till finalen av SM för unga plåtslagare 2021.

 

Webben

Vi har fyra olika hemsidor som vi uppdaterar med aktuell information löpande.

Platventbyran.se
En samlingssida för våra två utbildningar ventilationsmontör och byggnadsplåtslagare. Här hittar du nyheter om vår verksamhet, information om utbildningarna till dig som, elev, lärare, syvare, företagare osv samt information och anmälan till yrkesexamen.

Platslagare.nu
Innehåller information om yrket och utbildningen. Vi uppdaterar även löpande med nyheter om branschen.

Vent-montor.nu
Samma upplägg som platslagare.nu. Information om yrket och utbildningen samt branschnyheter.

Smup.se
Smup.se är vår hemsida som helt och håller är dedikerad till SM för unga plåtslagare, den årliga tävlingen för gymnasieelever på byggprogrammet i åk 3 med inriktning byggnadsplåtslageri. Här finner du information om tävlingen och återblickar från tidigare år.

Renluftfrisktliv.se
Ren luft, friskt liv är ett forskningsprojekt som drivits av PVF Yrke & Utbildning och Lunds Tekniska Högskola. På hemsidan finner du information om projektet och senare även resultaten.

 

Plåt & Ventbyråns nyhetsbrev

Fyra gånger per år skickar vi ut vårt nyhetsbrev som vi fyller med aktuella och kommande nyheter som berör våra utbildningar, yrken och vårt arbete. Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Fler nyheter

Yrkes-SM 2024

Yrkes-SM 2024 gick av stapeln i Karlstad i slutet av april, vilket innebar några riktigt intensiva dagar. Inte nog med att SM-finalerna för unga plåtslagare och ventilationsmontörer skulle avgöras under veckan, det erbjöds även flera roliga och mycket uppskattade aktiviteter för besökarna i våra fina montrar. Tillsammans med våra duktiga ambassadörer fick besökarna möjlighet att testa på både ventilations- […]

21 maj 2024 Läs mer

Sveriges bästa unga plåtslagare och ventilationsmontör har utsetts

Efter en tre dagar lång SM-final i har de två vinnarna i SM för unga plåtslagare samt SM unga ventilationsmontörer 2024 utsetts. Sveriges bästa unga plåtslagare 2024 är Anton Sjöqvist från Finnvedens gymnasium i Värnamo. Hans lugn och förmåga att få till det lilla extra i detaljerna var några av framgångsfaktorerna. För Sverigesunga ventilationsmontörer är det andra gången […]

26 april 2024 Läs mer

Tre unga ventilationsmontörer tävlar om SM-guldet enligt hemlig ritning

Finalen i ”SM för unga ventilationsmontörer 2024” närmar sig och nu avslöjas det vilka de tre finalisterna är; Rohullah Rajabi från Karlstad, Albin Eriksson från Uddevalla och Hobbe Ericson från Östersund. Den 23-25 april möts de på Yrkes-SM i Karlstad för att göra upp om den eftertraktade titeln ”Sveriges bästa unga ventilationsmontör 2024”. – Var […]

4 mars 2024 Läs mer