30-årsmingel för Branschskolan

10 mars 2023

Då och nu möttes i ett mingel med tårta, snittar och bubbel för att fira att Plåt & Ventbyråns Branschskola fyllt 30 år.

Foto: Jezzica Sunmo

Den 9 mars, direkt efter prisutdelningen i SM för unga plåtslagare tog firandet av Plåt & Ventbyråns Branschskola vid. Det bjöds på tårta, snittar och bubbel samt tal från Plåt & Ventbyråns vd Annika Waernström, Branschskolans nuvarande platschef Mats Olsson och utbildningsrådgivare Niklas Angerlöf. Under tillställningen fick Niklas även ta emot en guldklocka för sina 25 aktiva år i Plåt & Vent Yrkesnämndens tjänst.

– Det råder alltid hög aktivitet på skolan. Därför känns det extra fint att få stanna upp en stund och fira det viktiga utbildningsarbete som har genomförts i 30 år och som förhoppningsvis fortsätter en lång tid framöver, sa Annika Waernström.

Det blev ett trevligt firande med både nya plåtslagarförmågor, lokala plåtföretag, tidigare elever, skolans nuvarande lärare liksom tidigare lärarna Marco Lundborg och Hans Ek. Byggnads och Plåt & Ventföretagen var representerade liksom Katrineholms engagerade kommun i form av samhällsbyggnads- och näringslivschefen Magnus Runesson och kommunstyrelsens vice ordförande Christer Sundqvist. Från branschorganisationernas håll kom Emil Bood, verksamhetschef på Fastighetsbranschens utbildningsnämnd och från flera andra organisationer mottogs blommor.

Stoltheten över skolan och det engagemang som finns i hela branschen, hos allt från elever och lärare till företag och lokala aktörer, går inte att ta miste på. Skolans lokaler är just nu i slutet av en renovering som dessutom höjer utbildningsupplevelsen ytterligare en nivå.

Fler nyheter

Skolminister Lotta Edholm (L) besöker Branschskolan

Onsdagen den 15 mars besökte skolminister Lotta Edholm (L), departementssekreterare Jan Schierbeck och ledamot i kommunfullmäktige i Katrineholm Ewa Callhammar (L) Plåt & Ventbyråns Branschskola i Katrineholm. Fokus för dagen var att diskutera den akuta kompetensbristen som råder inom plåt- och ventbranschen samt hur branschskolans roll behöver stärkas för att få fler att utbilda sig till yrkena. Under de […]

21 mars 2023 Läs mer

Pontus Andersson är Sveriges bästa unga plåtslagare 2023

Efter en sex timmar lång SM-final står det klart att Sveriges bästa unga plåtslagare 2023 är Pontus Andersson från Lindeskolan i Lindesberg. Gott kundbemötande och lugn var några av framgångsfaktorerna. Idag, den 9 mars, gick SM-finalen för unga plåtslagare 2023 av stapeln på Plåt & Ventbyråns Branschskola i Katrineholm. Sex finalister – av ursprungligen 101 tävlande plåtslagarelever – […]

10 mars 2023 Läs mer

Välkommen att fira branschskolan 30 år

Plåt & Ventbyråns branschskola har nått en ålder av 30 år. Det ska vi givetvis fira!  Den 9 mars, i samband med finalen i ”SM för unga plåtslagare 2023”, passar vi även på att fira skolan. Det sker i direkt anslutning till SM-finalens prisutdelning klockan 15.00. Så kom och hurra för en av Sveriges äldsta […]

16 februari 2023 Läs mer