30-årsmingel för Branschskolan

10 mars 2023

Då och nu möttes i ett mingel med tårta, snittar och bubbel för att fira att Plåt & Ventbyråns Branschskola fyllt 30 år.

Foto: Jezzica Sunmo

Den 9 mars, direkt efter prisutdelningen i SM för unga plåtslagare tog firandet av Plåt & Ventbyråns Branschskola vid. Det bjöds på tårta, snittar och bubbel samt tal från Plåt & Ventbyråns vd Annika Waernström, Branschskolans nuvarande platschef Mats Olsson och utbildningsrådgivare Niklas Angerlöf. Under tillställningen fick Niklas även ta emot en guldklocka för sina 25 aktiva år i Plåt & Vent Yrkesnämndens tjänst.

– Det råder alltid hög aktivitet på skolan. Därför känns det extra fint att få stanna upp en stund och fira det viktiga utbildningsarbete som har genomförts i 30 år och som förhoppningsvis fortsätter en lång tid framöver, sa Annika Waernström.

Det blev ett trevligt firande med både nya plåtslagarförmågor, lokala plåtföretag, tidigare elever, skolans nuvarande lärare liksom tidigare lärarna Marco Lundborg och Hans Ek. Byggnads och Plåt & Ventföretagen var representerade liksom Katrineholms engagerade kommun i form av samhällsbyggnads- och näringslivschefen Magnus Runesson och kommunstyrelsens vice ordförande Christer Sundqvist. Från branschorganisationernas håll kom Emil Bood, verksamhetschef på Fastighetsbranschens utbildningsnämnd och från flera andra organisationer mottogs blommor.

Stoltheten över skolan och det engagemang som finns i hela branschen, hos allt från elever och lärare till företag och lokala aktörer, går inte att ta miste på. Skolans lokaler är just nu i slutet av en renovering som dessutom höjer utbildningsupplevelsen ytterligare en nivå.

Fler nyheter

Yrkesambassadörer stakar ut branschens framtid!

Den 14 september samlades sju unga, engagerade yrkesambassadörer i Stockholm med syftet att utveckla ambassadörsskapet. Flera av dem har medverkat under året som gått och exempelvis besökt skolor, medverkat i filmer och figurerat i sociala medier, medan ett par just har fått sina nya roller. – Det här är ett riktigt bra gäng. De är […]

22 september 2023 Läs mer

Vi är nominerade!

Vi är så glada över att YouTube-kanalen ”Var fick du luft ifrån?” är nominerad till Publishingpriset 2023! Det gäller specifikt avsnittet ”Kan man krypa i ventilationer som på film?”. I serien, vars syfte är att locka fler ungdomar till ventilationsyrket, undersöker youtubern Manfred Erlandsson luftens och ventilationens betydelse för vår överlevnad, hälsa och prestation.  Publishingpriset […]

6 september 2023 Läs mer

Säg hej till våra yrkesambassadörer inom ventilation

Vi jobbar med yrkesambassadörer inom både ventilation- och plåtbranschen som hjälper oss att inspirera och uppmuntra fler ungdomar att välja samma yrke. Här presenterar vi Tobias och Pontus, två grymma ventilationsmontörer som verkligen brinner för sitt jobb. Tobias Svensson Ort: ÖrnsköldsvikFöretag: Teknisk FastighetsserviceÅlder: 28 årÅr i yrket: 5 årFritidsintresse: På fritiden kör han helst snöskoter […]

21 augusti 2023 Läs mer