30-årsmingel för Branschskolan

10 mars 2023

Då och nu möttes i ett mingel med tårta, snittar och bubbel för att fira att Plåt & Ventbyråns Branschskola fyllt 30 år.

Foto: Jezzica Sunmo

Den 9 mars, direkt efter prisutdelningen i SM för unga plåtslagare tog firandet av Plåt & Ventbyråns Branschskola vid. Det bjöds på tårta, snittar och bubbel samt tal från Plåt & Ventbyråns vd Annika Waernström, Branschskolans nuvarande platschef Mats Olsson och utbildningsrådgivare Niklas Angerlöf. Under tillställningen fick Niklas även ta emot en guldklocka för sina 25 aktiva år i Plåt & Vent Yrkesnämndens tjänst.

– Det råder alltid hög aktivitet på skolan. Därför känns det extra fint att få stanna upp en stund och fira det viktiga utbildningsarbete som har genomförts i 30 år och som förhoppningsvis fortsätter en lång tid framöver, sa Annika Waernström.

Det blev ett trevligt firande med både nya plåtslagarförmågor, lokala plåtföretag, tidigare elever, skolans nuvarande lärare liksom tidigare lärarna Marco Lundborg och Hans Ek. Byggnads och Plåt & Ventföretagen var representerade liksom Katrineholms engagerade kommun i form av samhällsbyggnads- och näringslivschefen Magnus Runesson och kommunstyrelsens vice ordförande Christer Sundqvist. Från branschorganisationernas håll kom Emil Bood, verksamhetschef på Fastighetsbranschens utbildningsnämnd och från flera andra organisationer mottogs blommor.

Stoltheten över skolan och det engagemang som finns i hela branschen, hos allt från elever och lärare till företag och lokala aktörer, går inte att ta miste på. Skolans lokaler är just nu i slutet av en renovering som dessutom höjer utbildningsupplevelsen ytterligare en nivå.

Fler nyheter

Tre unga ventilationsmontörer tävlar om SM-guldet enligt hemlig ritning

Finalen i ”SM för unga ventilationsmontörer 2024” närmar sig och nu avslöjas det vilka de tre finalisterna är; Rohullah Rajabi från Karlstad, Albin Eriksson från Uddevalla och Hobbe Ericson från Östersund. Den 23-25 april möts de på Yrkes-SM i Karlstad för att göra upp om den eftertraktade titeln ”Sveriges bästa unga ventilationsmontör 2024”. – Var […]

4 mars 2024 Läs mer

Här är 2024 års finalister i ”SM för unga plåtslagare”

Finalen i SM för unga plåtslagare närmar sig med stormsteg. I uttagningstävlingarna deltog 101 plåtslagarelever från 20 olika skolor runtom i Sverige och nu står det klart vilka de sex finalisterna är. I år kommer finalisterna från Göteborg, Karlskrona, Luleå, Uppsala, Visby respektive Värnamo. I april möts de i SM-finalen i Karlstad, där vinnaren av […]

15 februari 2024 Läs mer

Uttagningstävlingarna till finalen i SM för unga plåtslagare 2024 väcker engagemang 

Uttagningstävlingarna till finalen i ”SM för unga plåtslagare 2024” är över för i år. Liksom tidigare år var många engagerade i den spännande jakten på de sex finalplatserna. I årets uttagningstävlingar deltog 101 plåtslagarelever från 20 olika gymnasieskolor runt om i hela landet. SM-finalen avgörs under Yrkes-SM i Karlstad den 23-25 april. Årets uppgift som […]

2 februari 2024 Läs mer