Digitala läromedel har fått nytt utseende

16 juni 2023

I Plåt & Ventbyråns arbete med att vidareutveckla digitala läromedel har plattformen nu fått ett mer användarvänligt och mobilanpassat utseende. Där finns samma moduler och innehåll som tidigare, men i en lite annan form. Kaveh Nowroozi, projektledare på Plåt & Ventbyrån, berättar mer.

Vad händer med Plåt & Ventbyråns digitala läromedel?
– De digitala läromedlen är uppskattade och används mycket av skolor och företag som utbildar i yrkena. Vi vill därför göra dem mer lättillgängliga genom att lägga över dem på en modern plattform som är pedagogisk och ger flexibilitet för användaren. Vi vill att användaren ska få en bättre överblick av informationen så att den är lättare att förstå.

Vad innebär förändringen?
– Den största förändringen är att läromedlen för Frisk luft och Optimala skal nu finns samlade under samma inloggning som enkelt kan nås från datorn, mobilen eller paddan. Förändringen gör det också lättare för oss att kontinuerligt uppdatera läromedlen så att plattformen hålls aktuell. Vi tar gärna emot feedback för hur vi kan göra plattformen ännu bättre för användaren, det är ett pågående arbete.

Hur satsar Plåt & Ventbyrån på digitala läromedel?
– Vi erbjuder dessa digitala läromedel gratis till alla skolor och företag, vilket jag tror att vi är ganska unika med att göra. Vi kommer även att komplettera informationen som redan finns med informationsvideor som visar olika moment inom yrkena, och parallellt med det uppdaterar vi våra digitala läroböcker.

Innebär det här någon skillnad för den som är administratör?
– Det innebär ingen skillnad för den som är administratör, man kommer att kunna logga in med samma namn och lösenord som tidigare. Vi kommer löpande ut med mer information så att alla känner sig trygga med de uppdateringar som görs.

Fler nyheter

Yrkesambassadörer stakar ut branschens framtid!

Den 14 september samlades sju unga, engagerade yrkesambassadörer i Stockholm med syftet att utveckla ambassadörsskapet. Flera av dem har medverkat under året som gått och exempelvis besökt skolor, medverkat i filmer och figurerat i sociala medier, medan ett par just har fått sina nya roller. – Det här är ett riktigt bra gäng. De är […]

22 september 2023 Läs mer

Vi är nominerade!

Vi är så glada över att YouTube-kanalen ”Var fick du luft ifrån?” är nominerad till Publishingpriset 2023! Det gäller specifikt avsnittet ”Kan man krypa i ventilationer som på film?”. I serien, vars syfte är att locka fler ungdomar till ventilationsyrket, undersöker youtubern Manfred Erlandsson luftens och ventilationens betydelse för vår överlevnad, hälsa och prestation.  Publishingpriset […]

6 september 2023 Läs mer

Säg hej till våra yrkesambassadörer inom ventilation

Vi jobbar med yrkesambassadörer inom både ventilation- och plåtbranschen som hjälper oss att inspirera och uppmuntra fler ungdomar att välja samma yrke. Här presenterar vi Tobias och Pontus, två grymma ventilationsmontörer som verkligen brinner för sitt jobb. Tobias Svensson Ort: ÖrnsköldsvikFöretag: Teknisk FastighetsserviceÅlder: 28 årÅr i yrket: 5 årFritidsintresse: På fritiden kör han helst snöskoter […]

21 augusti 2023 Läs mer