Vi är nominerade!

6 september 2023

Vi är så glada över att YouTube-kanalen ”Var fick du luft ifrån?” är nominerad till Publishingpriset 2023! Det gäller specifikt avsnittet ”Kan man krypa i ventilationer som på film?”. I serien, vars syfte är att locka fler ungdomar till ventilationsyrket, undersöker youtubern Manfred Erlandsson luftens och ventilationens betydelse för vår överlevnad, hälsa och prestation. 

Publishingpriset är en årlig jurybedömd pristävling för bland annat filmer där ”Var fick du luft ifrån?” är finalist i kategorin Informationsfilmer individ. Avsnittet kommer att bedömas utifrån förmågan att kommunicera budskap, visualisera berättelsen, dramaturgi, trovärdighet och förmåga att förstärka budskapet i bildkomposition. 

”Var fick du luft ifrån?” har hittills släppt 9 underhållande avsnitt där Manfred Erlandsson får undersöka och testa allt som har med luft och ventilation att göra. Alltifrån ventilationens betydelse vid virusspridning, brandsäkerhet och bastubad till hur den tar bort dålig lukt från reningsverk.   

Första avsnittet av säsong 2 är finns ute nu och resterande avsnitt kommer fortsätta rulla ut under hösten!

Tack till Manfred Erlandsson och Far from standard för en kanonserie!

Se hela serien här.

Fler nyheter

Yrkesambassadörer stakar ut branschens framtid!

Den 14 september samlades sju unga, engagerade yrkesambassadörer i Stockholm med syftet att utveckla ambassadörsskapet. Flera av dem har medverkat under året som gått och exempelvis besökt skolor, medverkat i filmer och figurerat i sociala medier, medan ett par just har fått sina nya roller. – Det här är ett riktigt bra gäng. De är […]

22 september 2023 Läs mer

Säg hej till våra yrkesambassadörer inom ventilation

Vi jobbar med yrkesambassadörer inom både ventilation- och plåtbranschen som hjälper oss att inspirera och uppmuntra fler ungdomar att välja samma yrke. Här presenterar vi Tobias och Pontus, två grymma ventilationsmontörer som verkligen brinner för sitt jobb. Tobias Svensson Ort: ÖrnsköldsvikFöretag: Teknisk FastighetsserviceÅlder: 28 årÅr i yrket: 5 årFritidsintresse: På fritiden kör han helst snöskoter […]

21 augusti 2023 Läs mer

EPA-dunklåten ”Bra drag” ska locka unga att bli ventilationsmontörer

Första säsongen av Youtubeserien ”Var fick du luft ifrån?”, avslutades i början av sommaren i storartad stil med specialskrivna EPA-dunklåten Bra Drag. Sista avsnittet visar låtens tillkomst och lanseras självklart med tillhörande musikvideo. Serien är ett samarbete mellan Plåt & Ventbyrån och Youtubern Manfred Erlandsson med uppdraget att väcka ungdomars intresse för yrket ventilationsmontör. Under våren […]

15 augusti 2023 Läs mer