Vi är nominerade!

6 september 2023

Vi är så glada över att YouTube-kanalen ”Var fick du luft ifrån?” är nominerad till Publishingpriset 2023! Det gäller specifikt avsnittet ”Kan man krypa i ventilationer som på film?”. I serien, vars syfte är att locka fler ungdomar till ventilationsyrket, undersöker youtubern Manfred Erlandsson luftens och ventilationens betydelse för vår överlevnad, hälsa och prestation. 

Publishingpriset är en årlig jurybedömd pristävling för bland annat filmer där ”Var fick du luft ifrån?” är finalist i kategorin Informationsfilmer individ. Avsnittet kommer att bedömas utifrån förmågan att kommunicera budskap, visualisera berättelsen, dramaturgi, trovärdighet och förmåga att förstärka budskapet i bildkomposition. 

”Var fick du luft ifrån?” har hittills släppt 9 underhållande avsnitt där Manfred Erlandsson får undersöka och testa allt som har med luft och ventilation att göra. Alltifrån ventilationens betydelse vid virusspridning, brandsäkerhet och bastubad till hur den tar bort dålig lukt från reningsverk.   

Första avsnittet av säsong 2 är finns ute nu och resterande avsnitt kommer fortsätta rulla ut under hösten!

Tack till Manfred Erlandsson och Far from standard för en kanonserie!

Se hela serien här.

Fler nyheter

Yrkes-SM 2024

Yrkes-SM 2024 gick av stapeln i Karlstad i slutet av april, vilket innebar några riktigt intensiva dagar. Inte nog med att SM-finalerna för unga plåtslagare och ventilationsmontörer skulle avgöras under veckan, det erbjöds även flera roliga och mycket uppskattade aktiviteter för besökarna i våra fina montrar. Tillsammans med våra duktiga ambassadörer fick besökarna möjlighet att testa på både ventilations- […]

21 maj 2024 Läs mer

Sveriges bästa unga plåtslagare och ventilationsmontör har utsetts

Efter en tre dagar lång SM-final i har de två vinnarna i SM för unga plåtslagare samt SM unga ventilationsmontörer 2024 utsetts. Sveriges bästa unga plåtslagare 2024 är Anton Sjöqvist från Finnvedens gymnasium i Värnamo. Hans lugn och förmåga att få till det lilla extra i detaljerna var några av framgångsfaktorerna. För Sverigesunga ventilationsmontörer är det andra gången […]

26 april 2024 Läs mer

Tre unga ventilationsmontörer tävlar om SM-guldet enligt hemlig ritning

Finalen i ”SM för unga ventilationsmontörer 2024” närmar sig och nu avslöjas det vilka de tre finalisterna är; Rohullah Rajabi från Karlstad, Albin Eriksson från Uddevalla och Hobbe Ericson från Östersund. Den 23-25 april möts de på Yrkes-SM i Karlstad för att göra upp om den eftertraktade titeln ”Sveriges bästa unga ventilationsmontör 2024”. – Var […]

4 mars 2024 Läs mer