Vi är nominerade!

6 september 2023

Vi är så glada över att YouTube-kanalen ”Var fick du luft ifrån?” är nominerad till Publishingpriset 2023! Det gäller specifikt avsnittet ”Kan man krypa i ventilationer som på film?”. I serien, vars syfte är att locka fler ungdomar till ventilationsyrket, undersöker youtubern Manfred Erlandsson luftens och ventilationens betydelse för vår överlevnad, hälsa och prestation. 

Publishingpriset är en årlig jurybedömd pristävling för bland annat filmer där ”Var fick du luft ifrån?” är finalist i kategorin Informationsfilmer individ. Avsnittet kommer att bedömas utifrån förmågan att kommunicera budskap, visualisera berättelsen, dramaturgi, trovärdighet och förmåga att förstärka budskapet i bildkomposition. 

”Var fick du luft ifrån?” har hittills släppt 9 underhållande avsnitt där Manfred Erlandsson får undersöka och testa allt som har med luft och ventilation att göra. Alltifrån ventilationens betydelse vid virusspridning, brandsäkerhet och bastubad till hur den tar bort dålig lukt från reningsverk.   

Första avsnittet av säsong 2 är finns ute nu och resterande avsnitt kommer fortsätta rulla ut under hösten!

Tack till Manfred Erlandsson och Far from standard för en kanonserie!

Se hela serien här.

Fler nyheter

Här är 2024 års finalister i ”SM för unga plåtslagare”

Finalen i SM för unga plåtslagare närmar sig med stormsteg. I uttagningstävlingarna deltog 101 plåtslagarelever från 20 olika skolor runtom i Sverige och nu står det klart vilka de sex finalisterna är. I år kommer finalisterna från Göteborg, Karlskrona, Luleå, Uppsala, Visby respektive Värnamo. I april möts de i SM-finalen i Karlstad, där vinnaren av […]

15 februari 2024 Läs mer

Uttagningstävlingarna till finalen i SM för unga plåtslagare 2024 väcker engagemang 

Uttagningstävlingarna till finalen i ”SM för unga plåtslagare 2024” är över för i år. Liksom tidigare år var många engagerade i den spännande jakten på de sex finalplatserna. I årets uttagningstävlingar deltog 101 plåtslagarelever från 20 olika gymnasieskolor runt om i hela landet. SM-finalen avgörs under Yrkes-SM i Karlstad den 23-25 april. Årets uppgift som […]

2 februari 2024 Läs mer

Vi söker en yrkeslärare till Plåt & Ventbyråns Branschskola

På Plåt & Ventbyråns Branschskola i Katrineholm blir du en del av ett mycket kompetent och engagerat utbildningsteam. Ni ansvarar för grund- och kompletteringsutbildningar av byggnadsplåtslagare och ventilationsmontörer samt medverkar till att utveckla branschen mot ny teknik. Vi erbjuder:– ett fritt och omväxlande arbete– heltidstjänst– härliga utbildningslokaler med mångsidig maskinpark– delaktighet i att vidareutveckla skolans metodik […]

14 december 2023 Läs mer