Premiär för Plåt & Ventbutiken

5 december 2023

Det ska såklart synas när någon har valt att utbilda sig till plåtslagare eller ventilationsmontör. Därför lanserar vi nu två produktserier; en för plåtslagare och en för ventilationsmontörer, bestående av flera olika profilprodukter. Produkterna är noga genomtänkta och framtagna för att de ska kunna användas under både utbildningen och i yrket, till exempel vattenflaska med lock som kan öppnas med en hand, öronproppar, kepsar, multiwear, funktionell sportväska och t-shirts i 100% bomull.

Målet med profilprodukterna är att de ska användas av elever och yrkesverksamma, dels för att skapa en stolthet och gemenskap inom yrkena och dels för att inspirera andra att söka sig till plåt- och ventilationsbranscherna. Det har länge efterfrågats kommunikationsmaterial av både företag och skolor för att lyfta yrkena och yrkesutbildningarna. Plåt & Ventbutiken ska därför göra det enkelt att hitta profilprodukter och kommunikationsmaterial, som till exempel kan ges som gåva till elever och anställda eller användas som give-aways vid skolbesök eller öppet hus.

Varje elev som har valt inriktningen Plåtslagare på BA-programmet eller Ventilation på VF-programmet kommer att få ett välkomstbrev från branschen, tillsammans med ett paket som innehåller ett urval av produkterna.

Nyfiken på produkterna? Besök Plåt & Ventbutiken här!

Har du några frågor? Tveka inte att höra av dig till hej@platventbyran.se

Fler nyheter

Här är 2024 års finalister i ”SM för unga plåtslagare”

Finalen i SM för unga plåtslagare närmar sig med stormsteg. I uttagningstävlingarna deltog 101 plåtslagarelever från 20 olika skolor runtom i Sverige och nu står det klart vilka de sex finalisterna är. I år kommer finalisterna från Göteborg, Karlskrona, Luleå, Uppsala, Visby respektive Värnamo. I april möts de i SM-finalen i Karlstad, där vinnaren av […]

15 februari 2024 Läs mer

Uttagningstävlingarna till finalen i SM för unga plåtslagare 2024 väcker engagemang 

Uttagningstävlingarna till finalen i ”SM för unga plåtslagare 2024” är över för i år. Liksom tidigare år var många engagerade i den spännande jakten på de sex finalplatserna. I årets uttagningstävlingar deltog 101 plåtslagarelever från 20 olika gymnasieskolor runt om i hela landet. SM-finalen avgörs under Yrkes-SM i Karlstad den 23-25 april. Årets uppgift som […]

2 februari 2024 Läs mer

Vi söker en yrkeslärare till Plåt & Ventbyråns Branschskola

På Plåt & Ventbyråns Branschskola i Katrineholm blir du en del av ett mycket kompetent och engagerat utbildningsteam. Ni ansvarar för grund- och kompletteringsutbildningar av byggnadsplåtslagare och ventilationsmontörer samt medverkar till att utveckla branschen mot ny teknik. Vi erbjuder:– ett fritt och omväxlande arbete– heltidstjänst– härliga utbildningslokaler med mångsidig maskinpark– delaktighet i att vidareutveckla skolans metodik […]

14 december 2023 Läs mer