Vi söker en yrkeslärare till Plåt & Ventbyråns Branschskola

14 december 2023

På Plåt & Ventbyråns Branschskola i Katrineholm blir du en del av ett mycket kompetent och engagerat utbildningsteam. Ni ansvarar för grund- och kompletteringsutbildningar av byggnadsplåtslagare och ventilationsmontörer samt medverkar till att utveckla branschen mot ny teknik.

Vi erbjuder:
– ett fritt och omväxlande arbete
– heltidstjänst
– härliga utbildningslokaler med mångsidig maskinpark
– delaktighet i att vidareutveckla skolans metodik och pedagogik
– möjligheten att utveckla plåt- och ventbranschen
– personlig utveckling och vidareutbildning.

Du har:
– goda kunskaper inom byggnadsplåtslageri
– kunskaper inom ventilationsmontage. (Om inte erbjuder vi internutbildning.)
– erfarenhet av arbetsledning och/eller utbildning i ämnet
– förmåga att inspirera ungdomar
– pedagogisk skicklighet
– yrkesbevis i byggnadsplåtslageri
– en vilja att tillsammans med andra, utveckla branschen.

Vi ser gärna att våra utbildare har lärarbehörighet. Saknas behörighet så erbjuds parallellt med anställningen, möjlighet att läsa in till yrkeslärare på universitet.

Tillträde sker snarast eller enligt överenskommelse.
Intervjuer hålls löpande och tillträde sker snarast eller enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV. Skicka ansökan till mats.olsson@platventbyran.se, För ytterligare information kontakta Mats Olsson (platschef), 070-2349086.

Plåt & Ventbyrån Sverige AB är ett samverkansorgan mellan Plåt & Ventföretagen och Byggnads. Plåt & Ventbyråns Branschskola i Katrineholm är branschens egen skola för byggnadsplåtslageri och ventilation, vilken drivs av Plåt & Ventbyrån Sverige AB.

Se filmen om Plåt & Ventbyråns Branschskola här.

Ladda ner broschyren om Plåt & Ventbyråns Branschskola.

Fler nyheter

Här är 2024 års finalister i ”SM för unga plåtslagare”

Finalen i SM för unga plåtslagare närmar sig med stormsteg. I uttagningstävlingarna deltog 101 plåtslagarelever från 20 olika skolor runtom i Sverige och nu står det klart vilka de sex finalisterna är. I år kommer finalisterna från Göteborg, Karlskrona, Luleå, Uppsala, Visby respektive Värnamo. I april möts de i SM-finalen i Karlstad, där vinnaren av […]

15 februari 2024 Läs mer

Uttagningstävlingarna till finalen i SM för unga plåtslagare 2024 väcker engagemang 

Uttagningstävlingarna till finalen i ”SM för unga plåtslagare 2024” är över för i år. Liksom tidigare år var många engagerade i den spännande jakten på de sex finalplatserna. I årets uttagningstävlingar deltog 101 plåtslagarelever från 20 olika gymnasieskolor runt om i hela landet. SM-finalen avgörs under Yrkes-SM i Karlstad den 23-25 april. Årets uppgift som […]

2 februari 2024 Läs mer

Premiär för Plåt & Ventbutiken

Det ska såklart synas när någon har valt att utbilda sig till plåtslagare eller ventilationsmontör. Därför lanserar vi nu två produktserier; en för plåtslagare och en för ventilationsmontörer, bestående av flera olika profilprodukter. Produkterna är noga genomtänkta och framtagna för att de ska kunna användas under både utbildningen och i yrket, till exempel vattenflaska med […]

5 december 2023 Läs mer