Vi söker en yrkeslärare till Plåt & Ventbyråns Branschskola

14 december 2023

På Plåt & Ventbyråns Branschskola i Katrineholm blir du en del av ett mycket kompetent och engagerat utbildningsteam. Ni ansvarar för grund- och kompletteringsutbildningar av byggnadsplåtslagare och ventilationsmontörer samt medverkar till att utveckla branschen mot ny teknik.

Vi erbjuder:
– ett fritt och omväxlande arbete
– heltidstjänst
– härliga utbildningslokaler med mångsidig maskinpark
– delaktighet i att vidareutveckla skolans metodik och pedagogik
– möjligheten att utveckla plåt- och ventbranschen
– personlig utveckling och vidareutbildning.

Du har:
– goda kunskaper inom byggnadsplåtslageri
– kunskaper inom ventilationsmontage. (Om inte erbjuder vi internutbildning.)
– erfarenhet av arbetsledning och/eller utbildning i ämnet
– förmåga att inspirera ungdomar
– pedagogisk skicklighet
– yrkesbevis i byggnadsplåtslageri
– en vilja att tillsammans med andra, utveckla branschen.

Vi ser gärna att våra utbildare har lärarbehörighet. Saknas behörighet så erbjuds parallellt med anställningen, möjlighet att läsa in till yrkeslärare på universitet.

Tillträde sker snarast eller enligt överenskommelse.
Intervjuer hålls löpande och tillträde sker snarast eller enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV. Skicka ansökan till mats.olsson@platventbyran.se, För ytterligare information kontakta Mats Olsson (platschef), 070-2349086.

Plåt & Ventbyrån Sverige AB är ett samverkansorgan mellan Plåt & Ventföretagen och Byggnads. Plåt & Ventbyråns Branschskola i Katrineholm är branschens egen skola för byggnadsplåtslageri och ventilation, vilken drivs av Plåt & Ventbyrån Sverige AB.

Se filmen om Plåt & Ventbyråns Branschskola här.

Ladda ner broschyren om Plåt & Ventbyråns Branschskola.

Fler nyheter

Yrkes-SM 2024

Yrkes-SM 2024 gick av stapeln i Karlstad i slutet av april, vilket innebar några riktigt intensiva dagar. Inte nog med att SM-finalerna för unga plåtslagare och ventilationsmontörer skulle avgöras under veckan, det erbjöds även flera roliga och mycket uppskattade aktiviteter för besökarna i våra fina montrar. Tillsammans med våra duktiga ambassadörer fick besökarna möjlighet att testa på både ventilations- […]

21 maj 2024 Läs mer

Sveriges bästa unga plåtslagare och ventilationsmontör har utsetts

Efter en tre dagar lång SM-final i har de två vinnarna i SM för unga plåtslagare samt SM unga ventilationsmontörer 2024 utsetts. Sveriges bästa unga plåtslagare 2024 är Anton Sjöqvist från Finnvedens gymnasium i Värnamo. Hans lugn och förmåga att få till det lilla extra i detaljerna var några av framgångsfaktorerna. För Sverigesunga ventilationsmontörer är det andra gången […]

26 april 2024 Läs mer

Tre unga ventilationsmontörer tävlar om SM-guldet enligt hemlig ritning

Finalen i ”SM för unga ventilationsmontörer 2024” närmar sig och nu avslöjas det vilka de tre finalisterna är; Rohullah Rajabi från Karlstad, Albin Eriksson från Uddevalla och Hobbe Ericson från Östersund. Den 23-25 april möts de på Yrkes-SM i Karlstad för att göra upp om den eftertraktade titeln ”Sveriges bästa unga ventilationsmontör 2024”. – Var […]

4 mars 2024 Läs mer